Dagens recept: Bullar av alla dess slag!
Smarriga vanliga bullar, med olika fyllningar
För ca 50-70st.
Visserligen är detta ett vanligt recept till bullar, men alla vet ju att bullar är ett bakverk vi kan göra mycket med!
Man kan göra alla olika sorters olika fyllningar. Allt från äpplen till tomat och ananas!
Och just idag så bakade jag bullar, men bytte ut kanel och kardemumma mot saffran istället, och gjorde 6 olika sorter på en sats, varav 5 var med olika fyllningar.
Ingredienser
Bulldeg:
1 förp. jäst
5dl mjölk
100 gr smör
2 msk malen kardemumma/1g saffran
1dl socker
1/2 tsk salt
1 ägg
12-14dl vetemjöl
Fyllning:
50 g rumsvarmt smör
1/2-1 dl socker
2 msk malen kanel
Till pensling:
1 ägg
pärlsocker
Gör så här
Smula jästen i en bunke. Smält smör och rör ned mjölk. Ljumma vätskan till fingervarmt och i bunken. Rör ut jästen och tillsätt kardemumma, socker, salt, ägg, samt vetemjöl. Knåda degen blank och smidig och låt jäsa övertäckt ca 60 min.
Dela degen i två delar. Kavla ut vardera till två stora rektanglar ca 1/2 cm tjocka. Bred på smör, strö över socker och kanel. Rulla i hop från långsidan för små bullar och från kortsidan för stora.. Skär rullen i ca 2 cm tjocka bitar. Placera bitarna på bakplåtspappersklädd plåt eller i bullformar. Tryck till lite lätt med handflatan. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåten ca 60 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 225-250 grader, ca 8 minuter.
Vill man kan man ju alltid använda fantasin och ta det man har hemma, och skapa sin egen fyllning.
Det är hur enkelt som hellst och smakar säkerligen gott med nästan vad som hellst!
Exempel på fyllningar
Dessa fyllningar är de jag hedde i mina bular idag då jag bakade.
Fyllning 1:
Riven choklad (ex. blockchoklad, marabouchoklad, m.m.)
Fyllning 2:
Torkad frukt och digestivekex
Fyllning 3:
Hackad daim och digestivekex
Fyllning 4:
Äppelmos, äppelbitar och kanel
Fyllning 5:
Specialfyllning (daim, choklad, digestivekex, kexchoklad och jordubscrisps)
Hoppas bullarna ska smaka! :D
Dela degen i två delar. Kavla ut vardera till två stora rektanglar ca 1/2 cm tjocka. Bred på smör, strö över socker och kanel. Rulla i hop från långsidan för små bullar och från kortsidan för stora.. Skär rullen i ca 2 cm tjocka bitar. Placera bitarna på bakplåtspappersklädd plåt eller i bullformar. Tryck till lite lätt med handflatan. Låt bullarna jäsa övertäckta på plåten ca 60 minuter. Pensla med uppvispat ägg och strö över pärlsocker.
Grädda i mitten av ugnen 225-250 grader, ca 8 minuter.
Vill man kan man ju alltid använda fantasin och ta det man har hemma, och skapa sin egen fyllning.
Det är hur enkelt som hellst och smakar säkerligen gott med nästan vad som hellst!
Exempel på fyllningar
Dessa fyllningar är de jag hedde i mina bular idag då jag bakade.
Fyllning 1:
Riven choklad (ex. blockchoklad, marabouchoklad, m.m.)
Fyllning 2:
Torkad frukt och digestivekex
Fyllning 3:
Hackad daim och digestivekex
Fyllning 4:
Äppelmos, äppelbitar och kanel
Fyllning 5:
Specialfyllning (daim, choklad, digestivekex, kexchoklad och jordubscrisps)
Hoppas bullarna ska smaka! :D
Kommentarer
Trackback