Dagens recept- Piroger med fyllning

Idag så lagade jag och syster middag, så det blev piroger :P
De vart faktiskt mycket goda, men väldigt mättsamma!

Här kommer iaf receptet som vi gjorde dem efter:


Piroger med kött-/quornfärsfyllning

2 personer




Ingredienser

Pirogdeg

  • 3 msk matfett
  • 3/4 dl mjölk
  • 1/4 pkt jäst
  • 1 krm salt
  • 1 äggvita
  • 2½ dl vetemjöl (eller 2dl vetemjöl och ½dl grahamsmjöl)
  • Salt, peppar och evt annan krydda som du vill ha
Fyllning

  • ½ gul lök
  • 1 msk matfett
  • 150g köttfärs eller quornfärs
  • 2 msk tomatpuré
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 tsk soja
Pensling

  • 1 äggula
  • ½ msk mjölk
Tillbehör

  • Sallad

Gör så här

  1. Värm matfettet i en kastrull.
  2. Tillsätt mjölken och låt den bli fingervarm.
  3. Smula ner jästen i en skål. Häll i degspadet och rör om.
  4. Tilsätt salt, äggvita och mjöl. Arbeta till en smidig deg.
  5. Låt degen jäsa medans du gör fyllningen.
  6. Sätt ugnen på 225*C
  7. Skala och hacka löken. Fräs den mjuk i matfettet i en stekpanna.
  8. Tillsätt färsen, hacka sönder den till en grynig massa med en trä- eller plastgaffel.
  9. Tillsätt salt, peppar, pressad vitlök, tomatpuré och soja.
    Låt svalna.
  10. Smörj en plåt. Arbeta degen smidigt på bänken. Dela degen i 2 eller 4 delar.
  11. Kavla ut varje del till en rund platta, minst 15cm i diameter.
  12. Fördela fyllningen på plattorna. Vik ihop och tryck ihop kanterna med en gaffel.
  13. Låt pirogerna jäsa på plåten i ca 15min.
  14. Pensla med äggula utrörd med lite mjölk.
  15. Grädda i mitten av ugnen i ca 12-15 min.
Smaklig måltid! :) <3


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0