Dagens recept- Nyttiga brytbröd
Igår innan mamma och pappa kom hem från stan och deras myskväll tillsammans, så tänkte jag överraska dem med nybakt brytbröd till kvällsfikat och teet :)
Så det blev nyttigt brytbröd, som jag självklart ger ut receptet på :)
Nyttigt och gott brytbröd
Ingredienser2 dl havregryn
2 dl mjölk
1 3/4 dl vetemjöl
1 1/4 dl grahamsmjöl
2 tsk bakpulver
½ tsk salt
solrosfrön
linfrön
Pensling:
mjölk
havregryn
Gör så här
1. Lägg gynen i en skål och häll över mjölk. Låt det stå och svälla 5 min.
2. Blanda samman mjölet med bakpulver, salt, solrosfröna och linfröna. Rör ner det i grynblandningen.
3. Arbeta degen några minuter.
4. Rulla små bollar utav degen och sätt ihop dem med varandra.
5. Lägg brödet på plåt med bakplåtspapper.
6. Pensla med mjölk och strö över havregryn.
7. Grädda i nedre delen av ugnen ca 18-20 min på ca 200*C.
8. Låt brödet kallna under duk.
Hoppas dom ska smaka! :D
Kommentarer
Trackback